Twitter Zorg Vacatures
Facebook Zorg Vacatures
LinkedIn Zorg Vacatures
Spijtenburg Zorg
Zorg vacatures - Spijtenburg Zorg

 

Contact

U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via:

Of via het

Contactformulier

Recente vacatures
inRegio Heerlen
Heb jij als podotherapeut passie voor je vak en wil je je hier helemaal op kunnen richten? Reageer dan nu op deze vacature voor een podotherapeut in de regio Heerlen.
inRegio Noord-Holland
Een GGZ-instelling in de regio Noord-Holland is op zoek naar een GZ-Psycholoog Psychotrauma. Bij interesse, reageer vandaag nog!
inLimburg
Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op het gebied van verpleegtechnische handelingen? Neem dan contact op.
Bekijk alle vacatures

Docent: R. Goodijk

Profiel van Prof. dr. ir. R. (Rienk) Goodijk

De heer Goodijk is senior consultant binnen GITP Bestuur en Toezicht. Zijn onderzoek en advisering richten zich op dit moment vooral op de inrichting en het functioneren van de governance van ondernemingen/organisaties en de invulling van stakeholder management (de omgang met stakeholders). Daarbij speelt ook de mogelijke relatie tussen bestuur, intern toezicht en medezeggenschap een belangrijke rol.

Naast zijn rol bij GITP is de heer Goodijk als bijzonder hoogleraar Governance in het (semi)publieke domein verbonden aan het Zijlstra Center van de Vrije Universiteit Amsterdam. In die rol is hij verantwoordelijk voor onderzoek en onderwijs op het gebied van verbeteringen en vernieuwingen in de governance in het (semi)publieke domein. Te denken valt daarbij aan zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen. Als academic director geeft hij tevens leiding aan diverse leergangen en masterclasses op dit gebied. Eerder was hij al bijzonder hoogleraar Governance aan de Rijksuniversiteit Groningen en bij Tias Business School van Tilburg University.

In de jaren tachtig en negentig is de heer Goodijk betrokken geweest bij diverse medezeggenschapsvragen. In 1993 verscheen er van zijn hand een boek: ‘Op weg naar een professionele ondernemingsraad?’, gevolgd door andere publicaties over vernieuwing op het gebied van medezeggenschap en participatie. Tot op heden adviseert hij bestuurders en medezeggenschapsorganen over deze kwesties en geeft hij lezingen over het onderwerp. De context is inmiddels verbreed en beslaat nu deugdelijke governance in zijn geheel.

Naast zijn reguliere functies bekleedt de heer Goodijk diverse nevenfuncties als lid van adviesraden en toezichthoudende organen, zoals (op dit moment):

 • Voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van de NVTZ.
 • Lid van de Raad van Commissarissen van de Coöperatie Abiant Groningen.
 • Lid van de Klachtencommissie Governance en Beloning van de MBO-Raad.
 • Voorzitter van de Raad van Toezicht van de Reinier van Arkelgroep in Den Bosch en omgeving.

Expertisegebieden van de heer Goodijk – waarover hij tot op heden gepubliceerd heeft – omvatten onder andere:

 • (Corporate) governance in de private en publieke sector.
 • De ontwikkeling van (de kwaliteit van) het intern toezicht.
 • Arbeidsverhoudingen en stakeholder management.
 • Strategische processen van organisatieverandering.
 • Vernieuwingen in de relatie tussen bestuur en medezeggenschap.

Recente publicaties van de heer Goodijk betreffen o.a.:

 • Herwaardering van de Rijnlandse principes: over governance, overleg en engagement, Van Gorcum, Assen (2008, herzien in 2009).
 • Toezicht in semipublieke organisaties: leren we van de misstanden?, oratie Universiteit van Tilburg, 2012.
 • Samen met T. Blokdijk: Zorgtoezicht in ontwikkeling, en Toezicht binnen onderwijsinstellingen, uitgaven van Nationaal Register/TiasNimbas-UvT, 2011-2012.
 • Falend toezicht in semipublieke organisaties? Zoeken naar verklaringen, Van Gorcum, 2012 (tweede uitgave 2013).
 • Ten behoeve van Verus vereniging van christelijke onderwijsorganisaties: Intern toezicht en levensbeschouwelijke identiteit, Toezicht houden op de onderwijskwaliteit, Invulling geven aan actief stakeholderbeleid, Strategisch partnerschap gestalte geven, periode 2013-2015.
 • Van afvinken naar aanspreekbaarheid, oratie Zijlstra Center/VU Amsterdam, 12 november 2015.
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close