Twitter Zorg Vacatures
Facebook Zorg Vacatures
LinkedIn Zorg Vacatures
Spijtenburg Zorg
Zorg vacatures - Spijtenburg Zorg

 

Nieuw jaar, nieuwe baan? Tips voor het updaten van jouw CV

Spijtenburg Zorg Spijtenburg Zorg 18-12-2018 13:48
Categorieën: Algemeen

De feestdagen staan weer voor de deur. Bij uitstek de tijd om samen te zijn met familie en vrienden, terug te blikken op het afgelopen jaar en jouw voornemens voor het nieuwe jaar op een rij te zetten.

Bij Spijtenburg merken we dat veel mensen het einde van het jaar gebruiken om stil te staan bij hun loopbaanwensen. Zit ik nog op mijn plek binnen mijn huidige functie? Sluit deze nog voldoende aan bij mijn competenties en wensen? En zo niet, heb ik dan voldoende mogelijkheden om mezelf binnen deze functie te ontwikkelen?

“Nieuwe baan als goed voornemen voor het nieuwe jaar”

Recent onderzoek van RecruitNow bevestigt dat veel mensen het einde van het jaar gebruiken om deze vragen aan zichzelf te stellen. Zo zegt bijna 60% in december een mogelijke carrièreswitch te bespreken met de eigen partner en geeft 36% van de respondenten aan dat zij het vinden van een nieuwe baan beschouwen als goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Tips voor het updaten van je CV

Wanneer je overweegt om van baan te switchen is één van de eerste stappen natuurlijk het updaten van je huidige CV. Doordat wij bij Spijtenburg dagelijks diverse CV’s ontvangen, zijn we op de hoogte van de do’s en don’ts m.b.t. het opstellen hiervan. Deze delen we uiteraard graag!

Opmaak
Maak een aantrekkelijk CV, maar streef het doel niet voorbij. Zorg dus voor een goede balans. Een stukje persoonlijkheid kan geen kwaad, hierdoor spring je eruit, maar houdt het zakelijk. Houdt het lettertype standaard. Wanneer je afbeeldingen toepast, zorg er dan voor dat het document niet te groot wordt en dat de afbeelding een professionele uitstraling heeft.

Begin met een doelstelling
Het is tegenwoordig steeds belangrijker om een carrièredoelstelling op te nemen in je CV. Geef bijvoorbeeld aan het begin in één of twee zinnen aan waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie. Dit is meteen een trigger om door te lezen.

CV op maat
Net als bij een sollicitatiebrief is het ook voor je CV van belang dat je geen standaard hanteert. Stem het daarom af op de functie waarop je solliciteert. Voeg uiteraard geen onwaarheden toe, maar maak kenbaar welke ervaring op je CV relevant is voor deze functie.

Chronologische volgorde
Zorg ervoor dat je het cv een chronologische volgorde meegeeft. Begin met je meest recente werkervaring. Doe dit op dezelfde manier voor je opleidingen, cursussen, nevenactiviteiten etc.

Voorbeelden
Voorzie je CV van voorbeelden uit je werkervaring die aansluiten bij de door jou gewenste functie.

Benut de decembermaand

Ben je daadwerkelijk aan het oriënteren op een nieuwe baan? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden die je hebt in dienstverband of als ZZP’er? Wij helpen je uiteraard graag verder. December is bij uitstek de maand om een volgende stap in je loopbaan te zetten en je sollicitaties succesvol te laten verlopen. Neem dus vooral eens een kijkje in ons vacatureoverzicht of neem contact op met één van onze consultants.

Uiteraard wensen wij je daarnaast fijne feestdagen en een voorspoedig en leerzaam 2019!

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
Spijtenburg gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.
Close